Scherpe prijzen!

Op al onze ramen en deuren

Snelle levertijden!

Bezorgd binnen 30 werkdagen

Makkelijk bestellen!

In 3 stappen uw bestelling plaatsen

  • Scherpe prijzen!

    Op al onze ramen en deuren

  • Snelle levertijden!

    Bezorgd binnen 30 werkdagen

  • Makkelijk bestellen!

    In 3 stappen uw bestelling plaatsen

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn steeds populairder, onder andere door de vele voordelen. Ze hebben bijvoorbeeld een strakke en moderne uitstraling, maar aluminium kozijnen zijn ook onderhoudsvriendelijk, gaan voor een lange tijd mee en hebben een goede inbraakwerendheid.

De trend van dit moment: Aluminium kozijnen zwart

Zwart is trendy. Zwarte aluminium kozijnen geven een stoere moderne en industriële uitstraling aan de gevel van je huis. Dit betekent niet dat je huis industrieel of modern moet zijn, een zwart aluminium kozijn past bijna in alle stijlen, materialen en kleuren. De gladde constructie van aluminium kozijnen brengen zwart nog beter naar voren, maar ook structuur mat zwart is helemaal trendy. Toch kun je bij Onlinekozijnenkopen.nl ook aluminium kozijnen in acht andere kleuren vinden. Zelfs een aluminium kozijn in wit is een optie. Je kiest dan voor de stevigheid van het een en de rustieke uitstraling van het ander. 

Slanke aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn een uitkomst, want deze kozijnen met verdiept of vlak profiel geven letterlijk en figuurlijk een extra dimensie aan de woning! Inclusief alle overige voordelen van aluminium! Een ander voordeel van aluminium is dat je er, net als bij staal, heel smalle profielen van kunt maken, omdat het zo’n sterk materiaal is. Een elegante oplossing, ook perfect voor grote kozijnen, met een maximum aan lichtinval. Aluminium kozijnen ogen verzorgd, modern, licht en open. Je geniet op die manier extra van het binnenvallende daglicht.

Voordelen van aluminium kozijnen

Het is niet zo vreemd dat aluminium kozijnen zo snel populair zijn geworden en dat zelfs nog steeds zijn. Kozijnen gemaakt van aluminium bieden namelijk verschillende voordelen. De keuze voor aluminium is hoofdzakelijk gebaseerd op de luxe en strakke uitstraling die aluminium kozijnen hebben. Maar welke voordelen brengen aluminium kozijnen nog meer met zich mee:

Hoogwaardige kwaliteit

Kozijnen van aluminium zijn van hoogwaardige kwaliteit en kunnen tot wel 50 jaar mee gaan. Ze zijn zeer stevig en vervormen niet. Aluminium is bestendig tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor het materiaal niet zal gaan roesten of rotten.

Isolatiewaarde

Nieuwe technologieën hebben de isolatiewaarde van aluminium kozijnen flink verhoogd. Tegenwoordig krijgt een aluminium profiel een onderbreking waarin isolerend materiaal wordt verwerkt. Een aluminium kozijn gaat bijzonder lang mee en bespaart daardoor flink op de energiekosten door de hoge isolatiewaarde. Aluminium isoleert minder goed dan kunststof, maar beter dan hout. 

Veilig wonen

Aluminium kozijnen zijn ideaal tegen inbraak. Over het algemeen sluiten deze kozijnen namelijk af met een meerpuntsluiting en het hang- en sluitwerk is van hoogwaardige kwaliteit. Bij de meeste leveranciers kun je ook nog kiezen voor een extra beveiligingspakket waarbij je er ook het Politiekeurmerk Veilig Wonen bij krijgt

Onderhoudsarm

Kozijnen die gemaakt zijn van aluminium zijn bijna vrij van onderhoud. Dit materiaal trekt namelijk geen stof aan, waardoor de kozijnen er niet snel vies uit gaan zien. Houten kozijnen moeten regelmatig opnieuw geschilderd worden, maar dit is bij aluminium niet het geval. Wel moet je de kozijnen gemiddeld een of twee keer per jaar even schoonmaken om ze mooi te houden, maar je hoeft dus vrijwel niets aan het onderhoud te doen. Verderop in deze tekst lees je meer tips voor het schoonmaken en onderhouden van aluminium kozijnen. 

Eenvoudig te repareren

Zijn je aluminium kozijnen op de een of andere manier toch beschadigd? Kozijnen gemaakt van andere materialen moet je dan vaak meteen vervangen, maar gelukkig kun je aluminium heel gemakkelijk zelf repareren of laten repareren. Zo kun je bijvoorbeeld kneedbaar aluminium gebruiken om kleine beschadigingen bij te werken. Je kunt dit aluminium op formaat brengen, kneden en op de beschadiging plakken. Dit kost je dus bijna geen werk en je kozijn ziet er weer helemaal mooi uit!

Milieuvriendelijk

Nog een belangrijk voordeel van aluminium kozijnen is de milieuvriendelijkheid. Aluminium wordt uit de aardbodem gehaald en deze bron is onuitputtelijk. Daarnaast is het ook mogelijk om dit materiaal later weer te recyclen en opnieuw te gebruiken voor bijvoorbeeld nieuwe kozijnen.

Keuze uit verschillende profielen

De uitstraling van aluminium kozijnen is supermodern en zelfs bijna futuristisch. Het geeft een zakelijke, koele sfeer en kan met verschillende soorten huizen worden gecombineerd. Een strakke nieuwbouw woning kun je er met aluminium kozijnen bijvoorbeeld nog zakelijker en strakker laten uitzien, terwijl je een oudere woning juist een iets modernere uitstraling geeft.

Aluminium kozijnen prijsindicatie 

Weten wat onze aluminium kozijnen prijs is? Via onze Onlinekozijnenkopen.nl configurator bereken je eenvoudig en snel de prijs voor jouw aluminium kozijn op maat. Zo weet jij meteen waar je aan toe bent! Je vult simpelweg de maatvoering in, selecteert de opties en wij berekenen direct jouw prijs en de levertijd. Wij bieden de laagste prijsgarantie waardoor jij goedkope aluminium deuren en kozijnen bij ons kunt bestellen.

Onderhoud aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen schoonmaken doe je best twee maal per jaar. Afhankelijk van de aard van de vervuiling en de vervuilingsgraad moet er meer worden gereinigd (4x). Zeker als je bijvoorbeeld dicht tegen een drukke straat woont, in de buurt van het spoor, nabij de zee en in het stad. Ook schrijnwerk dat niet ‘natuurlijk’ gespoeld wordt door regen moet meermaals per jaar gereinigd worden. Maar hoe pakken we dit best aan?

Spoel de aluminium ramen voor het reinigen zorgvuldig met water van boven naar beneden tot het grove, losse vuil en opwaaiende zand verwijderd is. Aluminium ramen onderhouden kan je het best met warm water en een neutraal, niet-agressieve zeep. Daarna altijd goed afspoelen met helder water.  Gebruik voor het reinigen en afdrogen steeds een zachte doek. Oplosmiddelen zoals benzine, aceton, nagellak oplosser zijn uit den boze. Zuren (azijn) of sterk alkalische producten (ammoniak, soda…) dienen tevens vermeden te worden.

Aluminium kozijnen online bestellen

Wanneer je kiest voor onze aluminium kozijnen, garanderen wij je altijd scherpe prijzen van een uitstekende kwaliteit. Altijd geleverd binnen 30 dagen en met 5 jaar garantie! Wij bieden je keuze uit verschillende soorten aluminium kozijnen die je op maat kunt bestellen. Het aanbod varieert van aluminium vast glas kozijnen, aluminium draaikiepramen en aluminium deurkozijn tot aan aluminium tuindeuren en aluminium schuifpuien.Meer informatie?
Wil je meer informatie ontvangen over onze aluminium kozijnen of heb je een vraag over kunststof of steellook kozijnen? Laat het gerust weten! Ons professionele team staat graag voor je klaar met hulp en advies.